Cache

Hvorfor er tagget også gemt i cachen?

Hvorfor er tagget også gemt i cachen?
  1. Hvorfor tagget også gemmes i cachen?
  2. Hvad er tag-mappe i cachen?
  3. Hvor er cache-tag gemt?
  4. Hvad der normalt gemmes i cachehukommelsen?
  5. Hvor bruges komparatorer i en cache og til hvilket formål?
  6. Hvilket formål tjener tag-bits i cache-mapping-teknikker?
  7. Hvad er rollen for cache mappe i kortlægning?
  8. Hvad er 2-vejs sæt associativ cache?
  9. Hvad er en multi-level cache?
  10. Hvad er cache mapping?
  11. Er cache og register det samme?
  12. Hvorfor cachehukommelsen er hurtigere end hovedhukommelsen?

Hvorfor tagget også gemmes i cachen?

Tagget opbevares for at tillade cachen at oversætte fra en cache-adresse (tag, indeks og offset) til en unik CPU-adresse. Et cachehit betyder, at CPU'en forsøgte at få adgang til en adresse, og en matchende cacheblok (indeks, offset og matchende tag) var tilgængelig i cachen. Så cachen behøvede ikke at få adgang til RAM.

Hvad er tag-mappe i cachen?

Tag bibliotek bruges til at søge data i distribuerede caches på sidste niveau. Hvis de anmodede data ikke findes i nogen caches, sendes en hukommelsesadresse fra tag-biblioteket til hukommelsescontrolleren.

Hvor er cache-tag gemt?

Sættet bestemmes af indeksbits afledt fra hukommelsesblokkens adresse. Hukommelsesblokken placeres i en tilgængelig cache-linje i det identificerede sæt, og tagget gemmes i tagfeltet, der er knyttet til linjen.

Hvad der normalt gemmes i cachehukommelsen?

Cachehukommelse er den hurtigste systemhukommelse, der kræves for at holde trit med CPU'en, når den henter og udfører instruktioner. De data, der oftest bruges af CPU'en, gemmes i cachehukommelsen. Den hurtigste del af CPU-cachen er registerfilen, som indeholder flere registre.

Hvor bruges komparatorer i en cache og til hvilket formål?

Komparator bruges til at sammenligne tag-bits genereret af CPU med tag-bits indeholdt i tag-biblioteket. Hvis der er et hit, sendes output til cache-linjer, hvor bufferen er aktiveret for den specifikke cache-linje, og outputtet vil blive dirigeret til en mux, hvor en specifik byte/ord er valgt fra den linje.

Hvilket formål tjener tag-bits i cache-mapping-teknikker?

Enhver blok kan gå ind i enhver linje i cachen. Dette betyder, at ord-id-bittene bruges til at identificere, hvilket ord i blokken der er behov for, men tagget bliver alle de resterende bits. Dette muliggør placering af et hvilket som helst ord på et hvilket som helst sted i cachehukommelsen.

Hvad er rollen for cache mappe i kortlægning?

En kortcache repræsenterer et øjebliksbillede af dit kort på et tidspunkt. På grund af dette fungerer caches bedst med kort, der ikke ændres ofte. Disse omfatter gadekort, billeder og terrænkort.

Hvad er 2-vejs sæt associativ cache?

Hvert sæt indeholder to måder eller grader af associativitet. Hver måde består af en datablok og de gyldige bits og tag-bits. Cachen læser blokke fra begge veje i det valgte sæt og tjekker tags og gyldige bits for et hit. ... De fleste kommercielle systemer bruger indstillede associative caches.

Hvad er en multi-level cache?

Cachehierarki, eller multi-level caches, refererer til en hukommelsesarkitektur, der bruger et hierarki af hukommelseslagre baseret på varierende adgangshastigheder til cachedata. ... Dette design var beregnet til at tillade CPU-kerner at behandle hurtigere på trods af hukommelsesforsinkelsen for hovedhukommelsesadgang.

Hvad er cache mapping?

Cachemapping er en teknik, hvorved indholdet af hovedhukommelsen bringes ind i cachehukommelsen. Forskellige cache mapping-teknikker er- Direct Mapping. Fuldstændig associativ kortlægning.

Er cache og register det samme?

1. Cache er en mindre og hurtigste hukommelseskomponent i computeren. Registers er en lille mængde hurtigt lagerelement i processoren.

Hvorfor cachehukommelsen er hurtigere end hovedhukommelsen?

Cachehukommelsen er hurtigere end hovedhukommelsen. Det bruger mindre adgangstid sammenlignet med hovedhukommelsen. Den gemmer programmet, der kan udføres inden for en kort periode. Den gemmer data til midlertidig brug.

Hvor meget kan 2 GB rumme?
Hvor meget kan du gemme på 2 GB? Et dataabonnement på 2 GB giver dig mulighed for at surfe på internettet i omkring 24 timer, streame 400 sange eller ...
Hvordan kan du få en video fra din telefon til din computer?
Kan du importere video til computer? Du kan importere video, billeder og musik til din pc. For at importere video, billeder og musik skal du kopiere o...
Hvad er nul fyldning?
Hvad betyder det at nulstille et drev? Nulfyldning af en harddisk er processen til at overskrive disken med nuller. Det er en metode til helt at tørre...